Mijn leverancier komt zijn afspraken niet na. Wat kan ik doen?

Mijn leverancier komt zijn afspraken niet na. Wat kan ik doen?

Veelgestelde vragen

Den Hollander

De advocaat geeft antwoord


mr. A. (André) Smink
is advocaat te Zwolle en
gespecialiseerd in het ondernemingsrecht.

 

Niet nakoming van een overeenkomst kan voor problemen zorgen. U kan en mag de leverancier aanspreken op de niet-nakoming en eisen dat de overeenkomst conform afspraak wordt nagekomen. Door de niet-nakoming pleegt de leverancier wanprestatie. U moet de leverancier een laatste waarschuwing geven in de vorm van een ingebrekestelling. U geeft de leverancier een termijn waarbinnen de leverancier alsnog kan presteren. Na die datum is de leverancier in verzuim. Als het verzuim intreedt, heeft u recht op rente, schadevergoeding of kunt u de nakoming via de rechter afdwingen.

Een contractspecialist kan u bij al deze stappen van dienst zijn. Wacht nooit te lang met het inschakelen van een advocaat. De niet-nakoming kan u hoge kosten opleveren. Door snel te reageren voorkomt u (verdere) moeilijkheden.

Wat kan ik doen wanneer mijn leverancier haar afspraken niet nakomt?

De advocaat geeft antwoord

Bekijk video

mr. A. (André) Smink
is advocaat te Zwolle en gespecialiseerd in ondernemingsrecht.

Doe de Document Check

Heeft u een ontslagbrief, beëindigingsvoorstel, brief (of toelichting op mondelinge) non-actiefstelling of verzoekschrift rechtbank ontvangen? Wenst u advies van een advocaat over de te nemen stappen? Verstuur uw document naar Omnius en laat u vrijblijvend door een advocaat adviseren. Snel weten waar u aan toe bent? Verstuur uw document hier.

De specialisten

Bekijk alle specialisten


Stel uw vraag

Neem direct contact op met de Omnius intakebalie via 088 – 629 00 29 (lokaal tarief)
of stel uw vraag via de website.
Premium partners van het Omnius Advocatennetwerk: